вторник, 11 септември 2012 г.

Златна есен

Изпитвам невероятна страст към свещи и свещници. Купувам свещи и трупам. Свиди ми се да ги паля. Как с едно драсване на клечка кибрит да погубиш безвъзвратно такава красота?  И пак купувам, и пак трупам... От магазин за левче си взех малка чаена свещ с доста силен аромат на портокал. Тя обаче си нямаше свещник. Затова набързо/не много набързо де/ й спретнах такъв. Използвах обикновена чаша за вино, сол/предварително я оцветих в есенни цветове/ и си направих цветя от креп хартия. Повече от доволна съм от резултата. Получи се чудесен свещник в есенни краски. Нямам търпение да запаля свещта и вкъщи да се разнесе уханието й.





6 коментара:

  1. Ооо, чак тук се усети аромата на портокал! Много хубава есенна декорация!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря сърдечно за хубавите думи! Стоплиха ме като лъчи на есенно слънце. Тези дни отново съм на вълна "оцветена сол". Този път в синьо! Надявам се утре да успея да кача снимки.

    ОтговорИзтриване
  3. Описанието ми се стори невзрачно (поради слабото ми въображение), но като видях снимките онемях! Красота!!! Как оцветяваш солта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оцветявам солта с разтворени в спирт бои за яйца. Спиртът смесвам със солта, а след няколко часа на слънце, той се е изпарил. Солта остава оцветена.

      Изтриване